Saturday, December 5, 2009

budak2 sekarang memang matang

-cikhu hanif mengajar-Assalamualaikum..

Betul tak faham kenapa budak-budak ni matang cepat.. Lepas tu layan saya macam budak2 padahal mereka tu yang masih budak-budak. Abang (sepupu) baru darjah satu tapi matang sangat. Tadi adik saya tengok cerita ninja yang ada aksi2 ganas tikam-tembak-percik darah-potong kepala- dengan abang ni. Lepas tu saya cakap la budak2 tak boleh tgk cerita macam ni lagi, ye la bimbang jugak mengigau ke termimpi2 nanti. Tapi abang pun kata dengan yakinnya, kak Jie, budak2 x boleh tgk cerita ni, kak jie gi main jauh2. Eh, sape yang budak2 sekarang ni?aisy.

Lepas tu sophea adik abang ni (yang umur baru 5 tahun tapi bila orang tanya umur berapa, dia suka jawab darjah dua), main la pukul2 saya gitu, pastu abang pun kata, Sophea janganla pukul kak jie nanti kak jie nangis. Eh saya confuse lagi. Saya ke yang kena nangis. (-.-")

Apapun seronok main2 dengan sepupu2 yang suka makan, dan lepas makan, makan lagi. Dan suka makan roti bakar walaupun dah tengahari buta, dan nak bawak balik ikan dalam akuarium tu. macam2, tapi comel betul mereka ni.=D..dan mereka penghibur terbaik.=)

No comments: