Sunday, April 26, 2009

Chicken Chop & Boikot


Hari ni ada prmintaan utk masak chicken chop..hehe.dah lama xbuat..Tp insya Allah msh ingat..cma agak bmbg bagaimana caranya nk mengekalkan rasa dan kesedapan yg sama..ini satu cabaran.aja2..!!

Langkah pertama, adalah dgn menyediakan kereta utk prgi membeli belah.jom shopping..!
Bnyk brg kna beli..cthnya seperti sos cili dan tomato.alamak,sos jnis maggi, kna boikot..so ambiklah sos jenis life.Untuk buat salad buah-buahan pulak(sbagai pncuci mulut),knalah beli yoghurt, tapi alamak, nestle pn boikot..nak tak nak, belilah yg jenis Liteyo w/pn xprnah rasa..cubalah dulu.abah plak beli air chocolate cadbury dan ovaltine utk mnggantikan milo yg semestinya boikot..

banyaknye brg2 sharian yg kita guna kna boikot..slalu fkir brg2 yahudi yg kita gna utk mkn ni, akan membunuh anak2 palestine sbb duit yg kita byr ni yahudi guna buat beli senjata..samela mcm kita kenyang di atas kesengsaraan pnduduk palestin.kan x adil?

so, ape result chicken chop?sama2 kita lihat.hehe.

p/s Sebenarnya antara nak dgn tak nak je..mcm2 cra kita blh gna utk elak dari pkai product yahudi.slh stunya, cari product yg hmpir sma.x mati pn kita klau boikot brg yahudi..cma mgkn org lain yg akan mati klau kita trus menyokong product yahudi.nauzubillahiminzalik..

2 comments:

dnieAlias said...

wah wah..anak dara..da pandai masak ea skarang..emmm,da beso nih kawan dnie..hikhik.bila nak ajak mkn chicken chop niiii..
p/s: adik kawan dnie pun pndai boikot,tapi boikot die len sket, org len belikan mcd die marah,tapi die mkn mcd tu xpe,sbb katenye makan xpe,beli xboleh..adoii..btw,he's 6 years old.lalala

mawaddah aisya said...

hehe..dnie..xdela pndai sgt pn..tp blhla klau stakat nk knyg tu..nnti insya Allah stu hari nnti sy ajk kwn2 smua dtg, sy msk..dnie kna cuci pinggan tau..huhu..

p/s comelnye adik kwn dnie.agak kreatif.hehe.