Friday, April 30, 2010

Menuju impian~


Assalamualaikum..

Alhamdulillah cuti baru2 ini sempat menyiapkan cupcakes lagi..!suka..=)..ini adalah hobi yang menyeronokkan dan membahayakan untuk kesihatan juga kalau sambil decorate kek sambil makan..(-.-") Lagi bahaya sebab kita boleh letak banyak mana aising yang kita suka dan makan kek sebanyak mana kita nak..fuuh sangat bahaya.

Tapi saya seronok bila menyiapkan kek untuk dihadiahkan kepada orang sekeliling. Ini bermaksud orang yang penting dalam hidup saya~ayah kakak abang adik sepupu dan saudara mara dan juga kawan. Saya rasa lebih bersemangat untuk menyediakan yang terbaik dan alhamdulillah hasilnya saya mendapat tempahan melalui seorang kenalan (untuk majlis kahwin)..Walaupun hanya 25 bij kek yang ditempah namun ia sangat penting bagi saya kerana ini mungkin permulaan kepada masa depan saya?hehe..=)

Waktu menerima tempahan itu saya rasa sangaaat takut, ya sangat takut sebab ini adalah tempahan, tidak boleh dibuat sambil lewa..Kek harus cantik dan dalam masa yang sama harus mengekalkan kesedapan aslinya. Mungkin saya berfikir terlalu banyak dan betulla kata-kata Dato' Dr Fadzilah Kamsah, 95% kerisauan manusia sebenarnya tidak berlaku. Alhamdulillah saya bersyukur semua berjalan dengan lancar dan nampaknya ramai yang suka dengan hasil kerja saya..Alhamdulillah. Jika ada tempahan lagi saya pasti sangat seronok, sebab dari semasa ke semasa saya suka bermain dgn kreativiti, saya suka decorate kek tapi kalau untuk saya yang makan itu kan sangat bahaya sebab saya mesti buat dalam kuantiti yang banyak untuk mencuba decoration yang baru. Jadi kepada yg bersimpati dan tak sanggup lihat berat badan saya naik boleh buat tempahan sekarang..;p..Hehe, okay saya gurau je..=)

Okay ini hasil tangan saya selama seminggu:

-Untuk Bibi-


-Untuk Adik Hanif-


-Untuk saudara mara-
-Tempahan Pertama..tema:pink-

-For my sister-Sebarang tempahan sila telefon 019-987654321..=p

*saya nak cuba buat warna lain plk, asyik pink je..?=)

No comments: